Tree1 1

6 hasznos karácsonyi tipp kutya és cica tulajdonosoknak

Unknown

6 hasznos karácsonyi tipp kutya és cica tulajdonosoknak

Mielőtt családod felébredne, hogy megnézze, milyen csecsebecséket hagyott a Mikulás a fa alatt karácsony reggelén, győződj meg arról, hogy megtettél minden óvintézkedést, hogy kutyáid és macskáid biztonságban legyenek ebben az ünnepi szezonban.

Bár az ünnepek szórakoztatóak nekünk, embereknek, nagyon sok veszélyt jelenthetnek szőrös családtagjainkra. Ne hagyd, hogy a karácsonyt megszakítsa egy utazás a állatorvosi ügyeletre!

Tegyél meg mindent a biztonságos karácsonyozáshoz, de legfőképp élvezzétek az Ünnepeket.

1. Tedd kisállat-biztossá a karácsonyfát

Talán a kedvenced számára az ünnepek veszélyének epicentruma a karácsonyfa . Az „O Tannenbaum” kisállat-biztossá tételének elmulasztása gyomorrontást, fájdalmas sérüléseket, katasztrofális állatorvosi számlákat vagy akár tragédiát eredményezhet a karácsonyi szezonban.

A kisállat-szülőknek mindig figyelniük kell a fa körül huncutgáló kutyákat és macskákat. Ha lehetséges, állítsd be a fádat egy olyan helyiségbe, amelyet könnyen bezárhatsz, ha nem vagy otthon. Sok kisállattartó baba kerítéssel körbe keríti, így a háziállatok nem férhetnek hozzá a fához.

A kíváncsi kutyusok és cicák fel szeretnék fedezni  a furcsa fát, amely a nappaliban jelent meg. A kutyák és macskák arról híresek, hogy megpróbálnak felugrani a fára, vagy akár bele is ugrani, ami könnyen a padlóra zuhanhat.

Ügyelj arra, hogy biztonságosan rögzítsed a fát, hogy elkerüljed a veszélyes fadöntő katasztrófát. Naponta ellenőrizzed, hogy megbizonyosod arról, hogy továbbra is kellőképpen  rögzítve van a fa.

A fokozott biztonság érdekében rögzítsed a fát a mennyezetre mennyezeti horoggal és horgászzsinórral. 

2. Az élő Karácsonyfával is vigyázni kell

Azok az állattartó szülők, akik élő fenyőket hoznak be karácsonyra, győződjenek meg arról, hogy a faállvány belsejében lévő víztartó nem könnyen hozzáférhető-e a kutyák és macskák számára. Amint a fa vizet iszik, időnként mérgező nedveket szabadíthat fel, amely kedvenceid számára ízletes.

Sok friss fát peszticidekkel és műtrágya-víz adalékokkal is konzerválnak, beleértve az aszpirint is. Az aszpirin halálos kimenetelű lehet a macskák számára, mivel hiányzik a májukból a szükséges fehérje a gyógyszer lebontásához. Míg az állatorvosok alkalmanként aszpirint írnak fel a kutyáknak különböző állapotok kezelésére, a túl sok halálosnak bizonyulhat.

Blokkoljad a hozzáférést a víztartóhoz úgy, hogy alaposan letakarod alufóliával és jól beburkolod fa szoknyával.

3.Legyél óvatos a karácsonyi fényekkel

Minden fény és dísz, amelyet karácsonyfád és otthonod díszítésére használsz, biztosan szép, de valódi veszélyt jelenthetnek kedvenceidre. Az állatorvosok szerint a háziállatok egy dekoratív snack elfogyasztása után könnyen elszenvedhetnek egy áramütést.

Ügyelj arra, hogy az ünnepi fényeket rögzítsed a fán, és a vezetékeket helyezzed el kíváncsi háziállatának szájától amennyire csak lehet. Blokkoljad a laza vezetékek hozzáférését.

4. A díszek veszélyesek lehetnek

Lehet, hogy ezek számodra fadíszeknek tűnnek, de Cirmos és Bolyhos számára csak egy lehetséges játék ünnepi köntösben.

A dísztárgyak rágása a száj, a torok és az emésztőrendszer sérüléseit, valamint egyéb súlyos sérüléseket okozhat.

Az olyan fadarabok, mint a koszorú és a talmi, ha elfogyasztják, emésztőrendszeri elzáródásokat is eredményezhetnek, amelyek károkat okozhatnak Kedvencedben.

 

5. Válassz biztonságos karácsonyi növényeket 

Az olyan népszerű dísznövények, mint a magyal, a fagyöngy és a mikulásvirág mérgezőek lehetnek, ha lenyelik őket .

A moly növény angol és ázsiai fajtái mérgező szaponinokat tartalmaznak, amelyek fogyasztása súlyos gyomor-bélrendszeri distresszt okozhat.

A fagyöngyben található viszkotoxinok elfogyasztása gyomorrontást és lelassult szívverést okozhat.

A mikulásvirág általában csak nagy mennyiségben fogyasztva mérgező, ezért a legveszélyesebb karácsonyi növény hírneve kissé érdemtelen. Ez azt jelenti, hogy a mikulásvirág tejfehér nedve hasmenést, túlzott nyáladzást és hányást okoz, ami veszélyeztetheti a kedvtelésből tartott állatok egészségét.

A liliomokat tartalmazó karácsonyi csokrok és virágdíszek nagyon veszélyesek a háziállatokra, különösen a macskákra. Csak néhány harapás szükséges egy liliomnövénybe, hogy potenciálisan halálos veseelégtelenséget okozzon a macskáknál.

Az óvatos háziállattartóknak valószínűleg el kell kerülniük, hogy karácsonyi díszítésként használják ezeket a gyönyörű, de veszélyes növényeket.

6. Tartsd távol az ajándékokat és a cukorkákat

Győződj meg róla, hogy a gyermekjátékokat, az ajándékcsomagolást és az édességet olyan helyre teszed, ahol nem férhet hozzá Kedvenced.

Ha úgy gondolod, hogy háziállatod olyasmit evett az ünnepi szezonban, amit nem kellett volna, azonnal fordulj állatorvosához. Tartsd kéznél a telefonszámokat a legközelebbi sürgősségi állatorvosi kórházhoz, ha véletlenül sérülés következne be, vagy ha aggályaid vannak a kedvenced által elfogyasztott potenciálisan káros anyagokkal kapcsolatban.

 Van még valami tipp a kisállat-szülőknek? Tudasd velünk megjegyzésekben!

Mi várható: Kölyökkutya felnőtt kutya mellé
5 mód hogyan mutathatod ki szereteted

Vélemény, hozzászólás?

Kosaram
Kívánságlista
Nemrég nézett
Kategóriák

Örülünk, hogy itt vagy!

Szeretnél részese lenniSzuper
akcióknak?

kiskedven
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj fantasztikus akcióinkról, legújabb cikkeinkről, termékeinkről.