Miért hordjon Kedvencünk kutyaruhát?

Miért hordjon Kedvencünk kutyaruhát?

Miért hordjon Kedvencünk kutyaruhát?

Napjainkban gyakori, hogy a kutyák különböző típusú ruhát viselnek. A kutyadivat egyre népszerűbb ágazat, és különböző mintákat, anyagokat és funkciókat kínál; de biztosak vagyunk benne, hogy a kutyákat fel kell öltöztetni ? Ebben a Kiskedvencem.com cikkben erre a témára fogunk reflektálni, és feltesszük magunknak a kérdést, hogy a kutyáknak valóban szükségük van-e ruhákra, hogy megvédjék magukat a rossz időjárási körülményektől, vagy ez csak embertársaik szeszélye.

Minek öltöztetni a kutyákat

Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy a kutyákat valóban fel kell öltöztetni, több tényezőt is figyelembe kell vennünk . Mindenekelőtt a kutyák olyan állatok, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a környezetükhöz, és olyan szőrük van, amely megvédi őket a szélsőséges hőmérséklettől, melegtől és hidegtől, valamint megóvja bőrüket az esetleges sérülésektől és külső tényezőktől. A kutyák és az emberek közötti kötődés azonban nagyon szoros, és ez számos változást eredményezett fizikai megjelenésükben, valamint különböző kutyafajtákat eredményezett. Ez az oka annak, hogy olyan új fajtákkal állunk szemben, mint a szőrtelen kutyák, mások sűrű szőrzetűek, amelyek meleg helyen élnek, vagy olyanok, akik nem szoktak hozzá a hideghez, de tűrik az alacsony hőmérsékletet.

Emiatt, ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy szükséges-e a kutyák öltöztetése, bár a természetes válasz az, hogy nem, a valóságban sokan szeretnek bizonyos helyzetekben öltöztetni .

Mikor öltöztessük a kutyákat

A kutyáknak a következő helyzetekben van szükségük ruhára:

 • Azoknak a kutyáknak, amelyeknek nincs szőrük védeniük kell magukat a hidegtől és a melegtől is, hogy elkerüljék az esetleges égési sérüléseket .
 • Idősebb vagy beteg kutyák séta közben extra védelmet igényelhetnek.
 • A hideg mellett a kutya eső elleni védelme egy másik lehetőség lehet, hogy a kutya jobban érezze magát, és megkönnyítse a szárítást, amikor hazaérünk. A szél fokozza a hidegérzetet, ezért ezt is figyelembe kell venni a kutya téli öltöztetésének megértésekor. Ilyen esetekben, esőben és szélben is, jobb, ha vízálló , ellenálló anyagokból készült ruhadarabot választunk. Ha esőben rendes pulóverbe öltözteti a kutyát, az még jobban átnedvesíti a kutyát, és fennáll a megfázás veszélye.
 • A csizma víz vagy hó esetére is használható .
 • Nyilvánvalóan, ha a kutyán a hideg jelei mutatkoznak, például didereg vagy nem hajlandó sétálni, akkor valami meleget kell feltenni rá.

Kutyaruhák télen

Amint arra az előző bekezdésben rámutattunk, sok kutya szenved a hidegtől télen a szabadban, ezért extra kiegészítőre van szükségük. Ez a helyzet például kistestű, szőrtelen vagy nagyon rövid szőrű kutyák esetében . Még a közepes vagy nagytestű kutyák is megfázhatnak télen, és kabátot kell viselniük, ha olyan területeken élnek, ahol nagy a havazás és az eső valószínűsége.

Az előző esetekben, ha feltesszük magunknak a kérdést, hogyan öltöztessük fel a kutyát télen, többféle lehetőség közül választhatunk. Sétákhoz a hidegtől védő szigetelő anyagokból készült vízálló kabátot ajánlunk .

Mert amikor otthon van, télen felvehetünk egy pulóvert vagy pólót , attól függően, hogy milyen hőmérséklet van a házban, és van-e a kutyának takaró, hogy melegítsen.

 

Kutyaruhák: hogyan válasszuk ki

Ha meg vagyunk győződve arról, hogy kutyánknak ruhára van szüksége, ahhoz, hogy tudjuk, hogyan védjük meg a kutyát a hidegtől, a következő tulajdonságokat kell keresnünk a kutyaruhákban:

 • Ha először vásárol valamit, a legjobb, ha az eladó tanácsát kéri, aki lehet, hogy maga az állatorvos, mivel a kutyaruhákat gyakran az állatorvosi rendelő egy részében árulják.
 • Ne feledje, hogy ismernie kell kedvence méretét, így jó, ha jól megméri a kutya méreteit, vagy hagyja, hogy a boltos felpróbálja a ruhát. A megfelelő méret az, amely lehetővé teszi számára, hogy könnyen mozogjon .
 • Ne feledje, hogy a cél a védelem és a funkcionalitás , nem pedig az esztétika.
 • A kényelem, amiről beszélünk, a kutyának éppúgy kell, hogy legyen, mint neked, akinek könnyen fel- és le kell tudnia venni a ruhát. 
 • A gyakorlatban figyelembe kell vetni a mosás egyszerűségét is, ellenőrizni kell a mosógépben való mosás lehetőségét és a foltok eltávolítását anélkül, hogy szem elől tévesztené a gyors száradás kényelmét.
 • Figyelembe kell venni, hogy nem minden kutya hajlandó először felöltöztetni magát. Ilyen esetekben a legjobb, ha kerülöd a rákényszerítést , inkább lassan hozzászoktatod a ruhához úgy, hogy otthon hordjátok , mindig laza hozzáállással, rövid időre, ami időről időre megnyúlik, amíg nem tudod. 
 • Végül pedig oda kell figyelnünk, hogy milyen anyagokból készülnek a kutyaruhák, a melegebb hónapokra válasszunk valami könnyűt, ha az a célunk, hogy megvédjük a naptól, a vízhatlan szöveteket a víz ellen, a nehezebb anyagokat pedig a hideg ellen.

Ruhák újszülött kutyáknak

Láttuk, hogy a kutyáknak bizonyos helyzetekben szükségük van ruhára, de ha újszülött kölykökről beszélünk, akkor más alternatívákat is fontolóra vehetünk, hogy meleget adjunk nekik. Valójában ne feledje, hogy életük első heteiben a kutyák nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket , így ha nem védik és nem takarják megfelelően, akár életveszélyessé is hűlhetnek.

Így az anya a legjobb védelmet és meleget nyújtja. Ha azonban a kutyusnak nincs meg az anyja, akkor egy dobozban újságokkal, törölközőkkel és nedvszívó higiéniai szőnyegekkel kell kis és meleg helyet készítenünk neki, távol a huzattól és anélkül, hogy mindig felkapnánk: ne feledje, hogy a kiskutya nem játék!

Szárazeledelek kutyáknak
Íme, a mancstisztítók miért elengedhetetlenek a sáros kutya számára

Vélemény, hozzászólás?

Kosaram
Kívánságlista
Nemrég nézett
Kategóriák

Örülünk, hogy itt vagy!

Szeretnél részese lenniSzuper
akcióknak?

kiskedven
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj fantasztikus akcióinkról, legújabb cikkeinkről, termékeinkről.