4a2cb51b1ef624c54b475229c2356f9a

5 mód hogyan mutathatod ki szereteted

Ami a szeretetet illeti, a kutyák szakértők, hogy megmutassák, mennyire érdekli őket. A nagy csókoktól és az extra simogatásoktól kezdve a közvetlen szemkontaktusig semmi sem hiányozhat. De Te tudod, hogyan mondd el a kutyádnak, hogy szereted őket? Gyakran úgy fejezzük ki szeretetünket, mint egy másik embernek, de ez nem mindig felel meg a kölyökkutyádnak. Tanuld meg, hogyan mondhatod „szeretlek” kutyád nyelvén, és hogyan adhatsz szívüknek egy kis melegséget.

SZERETŐ TEKINTET

A szemkontaktus kritikus módja annak, hogy a kutya kommunikáljon a háziállat szüleivel. Legyünk valóságosak, tudod, amikor a kutyád „kinézetet” ad neked, és amikor valami konkrétat mondanak neked.  Adj egy kis édes beszédet, és olvadni fog a szívük. Csak vigyázz, hogy ne bámuld túl sokáig, mert akkor azt gondolják, hogy bajban vannak 🙂

A SZERETET ÉRINTÉSE

A fizikai érintés egyszerű cselekedete eláraszthatja kutyád oxitocinnal, a jó érzés hormonjával. Szánj rá időt, hogy gyengéd masszázst hajts végre nekik, –  megcirógatni a hasukat,  megdörzsölni a fülét, ami minden kutya édes foltja. A mosoly garantált, ha szó szerint érezhetik a belőled áradó szeretetet. Míg egyes kutyák élvezhetik a simogatást, mások csapdában érezhetik magukat, ezért feltétlenül olvasd el kutyád testbeszédét, hogy elkerüljed a pillanat elrontását.

JÓ HALLGATÓSÁG

A kutyád gyakran adhat fülbemászó ugatást! De jó okkal. Csak elmondják neked a napjukat, és talán elmondják neked a véleményüket is. Kutatások kimutatták, hogy a kutyák felhúzzák a szemöldöküket hallgatáskor, ezért próbáld meg felemelni a sajátodat, és nézd meg, hogyan reagálnak. Amikor megmutatod nekik, hogy fontos, amit mondanak, akkor megcsóválják a farkukat, fenntartják a szemkontaktust és egyik oldalról a másikra csavarják a fejüket.

POZITÍV MEGERŐSÍTÉS

A kutyák nem csak tanulni szeretnek, hanem a jó viselkedés megtanításából fakadó struktúrával is boldogulnak. Az edzés részeként motiváld ételeivel és játékával jó viselkedését. Kutyád megtudja, hogy kemény munkája boldoggá tesz, ezért cserébe boldoggá teszi a kutyát. Nemcsak arra tanítod őket, hogy jó kutyás állampolgárok legyenek, hanem erősíted a kötelékedet is.

VALAHA VOLT LEGIZGALMASABB NAP

Adj még egy kis társasági életet és játékidőt a kutyádnak más kutyákkal! Hagyjad őket játszani és tanulni  egy új, szagokkal teli napra, a BFFF-ekkel (Best Furry Friends Forever) és a kedvenc kutyás játékaikkal. Nemcsak a más kutyák és emberek közelségével segíted nekik bizalmuk felépítését, hanem a kutyádnak is lehetőséget adsz a tanulásra és a pozitív viselkedés megerősítésére.

Mutasson nekik egy kis extra szeretetet így Valentin-napon.

BOLDOG VALENTIN-NAPOT!

6 hasznos karácsonyi tipp kutya és cica tulajdonosoknak
Pórázon húzás, avagy Ki sétáltat Kit?

Vélemény, hozzászólás?

Kosaram
Kívánságlista
Nemrég nézett
Kategóriák

Örülünk, hogy itt vagy!

Szeretnél részese lenniSzuper
akcióknak?

kiskedven
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj fantasztikus akcióinkról, legújabb cikkeinkről, termékeinkről.