4a2cb51b1ef624c54b475229c2356f9a

5 mód hogyan mutathatod ki szereteted

Ami a szeretetet illeti, a kutyák szakértők, hogy megmutassák, mennyire érdekli őket. A nagy csókoktól és az extra simogatásoktól kezdve a közvetlen szemkontaktusig semmi sem hiányozhat. De Te tudod, hogyan mondd el a kutyádnak, hogy szereted őket? Gyakran úgy fejezzük ki szeretetünket, mint egy másik embernek, de ez nem mindig felel meg a kölyökkutyádnak. Tanuld meg, hogyan mondhatod „szeretlek” kutyád nyelvén, és hogyan adhatsz szívüknek egy kis melegséget.

SZERETŐ TEKINTET

A szemkontaktus kritikus módja annak, hogy a kutya kommunikáljon a háziállat szüleivel. Legyünk valóságosak, tudod, amikor a kutyád „kinézetet” ad neked, és amikor valami konkrétat mondanak neked.  Adj egy kis édes beszédet, és olvadni fog a szívük. Csak vigyázz, hogy ne bámuld túl sokáig, mert akkor azt gondolják, hogy bajban vannak 🙂

A SZERETET ÉRINTÉSE

A fizikai érintés egyszerű cselekedete eláraszthatja kutyád oxitocinnal, a jó érzés hormonjával. Szánj rá időt, hogy gyengéd masszázst hajts végre nekik, –  megcirógatni a hasukat,  megdörzsölni a fülét, ami minden kutya édes foltja. A mosoly garantált, ha szó szerint érezhetik a belőled áradó szeretetet. Míg egyes kutyák élvezhetik a simogatást, mások csapdában érezhetik magukat, ezért feltétlenül olvasd el kutyád testbeszédét, hogy elkerüljed a pillanat elrontását.

JÓ HALLGATÓSÁG

A kutyád gyakran adhat fülbemászó ugatást! De jó okkal. Csak elmondják neked a napjukat, és talán elmondják neked a véleményüket is. Kutatások kimutatták, hogy a kutyák felhúzzák a szemöldöküket hallgatáskor, ezért próbáld meg felemelni a sajátodat, és nézd meg, hogyan reagálnak. Amikor megmutatod nekik, hogy fontos, amit mondanak, akkor megcsóválják a farkukat, fenntartják a szemkontaktust és egyik oldalról a másikra csavarják a fejüket.

POZITÍV MEGERŐSÍTÉS

A kutyák nem csak tanulni szeretnek, hanem a jó viselkedés megtanításából fakadó struktúrával is boldogulnak. Az edzés részeként motiváld ételeivel és játékával jó viselkedését. Kutyád megtudja, hogy kemény munkája boldoggá tesz, ezért cserébe boldoggá teszi a kutyát. Nemcsak arra tanítod őket, hogy jó kutyás állampolgárok legyenek, hanem erősíted a kötelékedet is.

VALAHA VOLT LEGIZGALMASABB NAP

Adj még egy kis társasági életet és játékidőt a kutyádnak más kutyákkal! Hagyjad őket játszani és tanulni  egy új, szagokkal teli napra, a BFFF-ekkel (Best Furry Friends Forever) és a kedvenc kutyás játékaikkal. Nemcsak a más kutyák és emberek közelségével segíted nekik bizalmuk felépítését, hanem a kutyádnak is lehetőséget adsz a tanulásra és a pozitív viselkedés megerősítésére.

Mutasson nekik egy kis extra szeretetet így Valentin-napon.

BOLDOG VALENTIN-NAPOT!

6 hasznos karácsonyi tipp kutya és cica tulajdonosoknak
Pórázon húzás, avagy Ki sétáltat Kit?

Vélemény, hozzászólás?

Bezár Kosaram
Bezár Kívánságlista
Nemrég nézett Close
Bezár

Bezár
Menü
Kategóriák