hazhoz szallitas logo

Szállítási határidő: Megrendelést beérkezően 1-3 munkanap.
Szállítási költség: 990 Ft / csomag csomagpontba, 1990 Ft házhozszállítás GLS,  19.000 Ft rendelés felett ingyenes.

MPL 5990 Ft – 15-20 napos határidő

Utánvétes csomag esetén a szállítási díj 2190.- Ft.

Szeretnél GLS CSEREcsomagot? Csak szólj, és küldjük a futárt! Díja 2900 Ft

Szeretnéd VISSZAküldeni de nincs kedved elmenni a postára? Jelezd felénk és küldjük a GLS-t. Díja 2000 Ft.

ADD LE A RENDELÉSED A TÖBBIT PEDIG BÍZD RÁNK!

A kiskedvencem.com garantálja, hogy megrendelt termékedet a legnagyobb gondoskodással és szakértelemmel dolgozzuk fel, így egyáltalán nem érhet kellemetlen meglepetés! Kérdés esetén vagy megrendelésedet követően bármikor kereshetsz minket bizalommal. Minden esetben értesíteni fogunk a rendelésed állapotáról . Rendelésed leadását követően, a lehető legrövidebb időn belül előkészítjük és csomagoljuk Neked a termékeket. Miután csomagod elkészült, átadjuk a futárszolgálatnak és e-mailen értesítünk, hogy véletlenül se érjen váratlanul a futár.

Bármelyik  városba és országba kérhetek házhozszállítást?
Az ország bármelyik pontjára eljuttatjuk a csomagodat! A GLS futárszolgálat gondoskodik erről. Külföldre viszont nem áll módunkban szállítani, köszönjük megértésed!

A házhozszállítás mennyibe kerül?
19.000 Ft értékű vásárlás felett ingyenes a házhozszállítás. Előre utalás és Stripe bankkártyás fizetés esetén 990 FT csomagpontba, házhoz 1990 Ft, utánvét esetén  2190 Ft-ba kerül a házhozszállítás, amit rendelésenként egyszer számítunk fel. Több termék együttes vásárlása esetén is csak egyszer kell kifizetni a szállítási költséget.

Hogyan tudom kifizetni a rendelésemet?
Három lehetőséged van kifizetni a megrendelésed

    1. Utánvéttel futárnak készpénzben vagy bankkártyával, fizeted ki a megrendelésed.
    2.  Bankkártyával a Stripe rendszerén keresztül vagy ApplePay vagy GooglePay
    3. Előre elutalod számunkra a megrendelésed végösszegét. Ehhez minden szükséges információt tartalmazó e-mailt küldünk. Előre utalás esetében kérlek közleményben mindenképpen tüntesd fel a rendelés azonosítódat.

Mikor érkezik meg a csomagom?
Általában 2-3 munkanapon belül minden csomagunk megérkezik ügyfeleinkhez. Ha bármilyen bökkenő lenne a megrendelt termékek valamelyikével (pl: nincs készleten jelenleg) e-mailben értesítünk.

De mi is az a Stripe?

https://stripe.com/en-hu

7. Át nem vett csomagok, sikertelen kézbesítés

Előre fizetett csomagok: felveszem a címzettel a kapcsolatot, és egyezetetünk miért volt sikertelen a kézbesítés. Ez után újra küldöm a csomagot.

Sajnos előfordul szándékosan át nem vett csomag, úgy, hogy a Vásárlót el sem lehet érni – utánvétes fizetésnél ezzel megkárosítva webáruházunkat. Ezért kénytelen voltam ezeket a feltételeket közzé tenni. A GLS 3 alkalommal próbálja meg kikézbesíteni a csomagot Címzettnek.

Utánvételes fizetés esetén: felveszem a címzettel a kapcsolatot.
– ha “nem kereste” (legalább 2 sikertelen kézbesítés után, és értesítés után sem akarja a vevő átvenni a csomagot) indokkal jön vissza a csomag, vagy nem egyértelmű hogy a vevő hibájából volt sikertelen a kézbesítés, akkor a vevő választhat hogy előre fizetéssel kívánja e kifizetni a csomagot, vagy vissza áll a vásárlástól. Ha vissza áll a vásárlástól úgy a csomag oda, és vissza küldési költségét kell kifizetnie, melynek pontos összegét jegyzékkel alátámasztok, és 8 napos fizetési határ idős számlát állítok ki róla!
– ha nyilván valóan szándékosan nem veszi át a vevő a csomagot (Például “nem veszem át”, “nem tartok rá igényt” üzenettel jön vissza a csomag, úgy automatikusan kiállítom a 8 napos fizetési határ idős számlát az oda-vissza küldés költségéről melyet a jegyzék másolatával támasztok alá.

Ha 48 órán belül nem kapok választ hogy miért volt sikertelen a kézbesítés, úgy veszem az szándékos volt, és a vevő hibája!

Az át nem vett csomagok az üzemeltetőnek anyagi kárt okoznak!
Ha az át nem vett csomagok, oda-vissza küldési díját és csomagolási költségét számla alapján 8 napon belül nem rendezi, annak a behajtását jogi úton teszem meg!

Az alábbi díjak lesznek kiszámlázva az át nem vett csomagoknál:
Szállítási költség (oda): 2000 Ft br hozzávetőlegesen, ez mindig egyéni, a szállító által kiállított számla alapján számlázom tovább.
Vissza kézbesítés díja: 1000 Ft. br
Csomagolási költség: 300 Ft br

Amennyiben elektronikus díjbekérőre nem érkezik be az összeg, úgy postai úton lesz kiküldve a számla, melynek a további díja: 370 Ft

Kosaram
Kívánságlista
Nemrég nézett
Kategóriák

Örülünk, hogy itt vagy!

Szeretnél részese lenniSzuper
akcióknak?

kiskedven
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj fantasztikus akcióinkról, legújabb cikkeinkről, termékeinkről.